Udruga Franak prosvjeduje pred HNB-om: Dosta je manipulacija i zastrašivanja

Nakon što smo pročitali očitovanje guvernera Hrvatske narodne banke na portalu Jutarnjeg lista, neslužbenog glasila bankarskog sektora, odlučili smo organizirati prosvjed pred tom sramotnom institucijom. Prosvjed će se održati u srijedu, 16. rujna u 9 sati.

Smatramo nedopustivim da HNB zastrašuje građane i Vladu, koja ih izmjenama zakona želi zaštititi, te pozivamo sve građane Republike Hrvatske da, još jednom, stanu u obranu vlastitih života i života svojih obitelji. Udruga Franak zahtjeva ostavku guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića zbog zatajivanja informacija, pokušaja manipulacije i zastraživanja javnosti, plasiranja lažnih podataka, itd. Ponovo pozivamo Saborski odbor za finacije i državni proračun da počne raditi svoj posao i rade u interesu građana koji ih plaćaju. Prošli su mjeseci otkako je Udruga Franak poslala zahtjev Odboru, koji je nadležan za rad HNB-a, da pozove guvernera Vujčića i organizira njegovo saslušanje. Pozivamo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da istraži poslovanje Hrvatske narodne banke i mnoštvo sukobljenih interesa u navedenoj instituciji.

Zgroženi smo činjenicom da postoji mogućnost da ovaj zakon, koji je trebao osigurati pravdu brojnim obiteljima koji su nepravedno dovedene do ruba, može propasti. Zato vas sve pozivamo da nam se pridružite na prosvjedu kojim ćemo oštro osuditi nedopustivo ponašanje svih onih koji ignoriraju nepravdu koju svakodnevno proživljavaju naši članovi.  Molimo vas da se za prosvjed prijavite na mail Udruge: prosvjed@udrugafranak.hr

Udruga Franak će u ponedjeljak, 14. rujna u 12,00 organizirati izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti više informacija o samom prosvjedu te dokaze o pokušaju zastrašivanja guverenera Vujčića.

 

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email