KONZULTACIJE

ZAGREB

Avenija Marina Držića 81b/1, Zagreb

Napomena: za dogovor o terminu konzultacija molimo da se javite na ured.udrugafranak@gmail.com

VAŽNO!
KOLEKTIVNA ZAŠTITA POTROŠAČA

Ustavni sud odbio je 3. veljače 2021. sve ustavne tužbe, svih osam banaka, protiv revizije Vrhovnog suda RH kojom je potvrđena pravomoćna presuda suca Radovana Dobronića pž-1401/12.

Na temelju kolektivne presude svi potrošači dobili su neoborivu kolektivnu zaštitu i utvrđenje ništetnosti valutne klauzule i promjenjive kamatne stope u svim kreditima tih banaka s valutnom klauzulom CHF!

NA KOGA SE ODNOSI KOLEKTIVNA PRESUDA PROTIV 8 BANAKA

Kolektivna presuda odnosi se na sve potrošače koji su imali kredit vezan uz valutnu klauzulu CHF, bez obzira na namjenu kredita (auto kredit, hipotekarni kredit, stambeni kredit, gotovinski kredit, nenamjenski kredit), i to u ugovoru sklopljenom s jednom od sljedećih banaka:

1. Privredna banka Zagreb
2. Zagrebačka banka
3. RBA
4. Addiko (Slavonska, Hypo)
5. Erste
6. OTP
7. Splitska banka (OTP)
8. Sberbank (Volksbank)

Ako ste ugovorili CHF kredit u jednoj od tih banaka, na vas se kolektivna presuda odnosi, što znači da ukoliko tužite gore navedenu banku svi sudovi su obvezni primjenjivati utvrđenja iz kolektivnog procesa o ništetnoj ugovornoj odredbi o valuti CHF te ćete svoj preplaćeni novac zajedno sa zateznim kamatama sigurno vratiti i to bez obzira što ste kredit zatvorili 2011.,2013., jučer, ili ga još uvijek otplaćujete u valuti CHF. U vašim pojedinačnim tužbama sud mora utvrditi provedbom financijskog vještačenja koliko vam je banka dužna vratiti preplaćenih novaca.

Krajnji rok za podizanje tužbe jest 13. lipnja 2023. (za nekonvertirane i konvertirane CHF kredite).

Kao naš član dobivat ćete sve obavijesti i upute na vaš registrirani e-mail, a učlanjenje možete napraviti na sljedećoj poveznici: https://udrugafranak.hr/clanstvo/
Godišnja članarina je 30 kn.

Za sva pitanja oko prava na tužbe javite se na  franak.tuzbe@gmail.com

KONTAKTI AKTIVISTA UDRUGE:
Jasna Čekada, 099 566 2144 (PON. – PET.  od 10:00 – 12:00 sati)
Vlado Iljkić, 099 225 4630 (PON.-PET.  od 18:00 – 20:00)
E-MAIL ADRESE ZA KONTAKT:
Pravo: franak.tuzbe@gmail.com
Ured: ured.udrugafranak@gmail.com
udrugafranak@udrugafranak.hr
Zaštita podataka: zastitapodataka@udrugafranak.hr
Mediji: medijiuf@gmail.com

VAŽNO!

Sva pitanja vezano za CHF, EURO i KUNSKE dužnike postavljaju se na mail: franak.tuzbe@gmail.com