Poštovane članice i članovi Udruge Franak,
u cilju transparentnosti izvješćivanja o našem djelovanju i aktivnostima posljednjih nekoliko dana, te otklanjanja mogućnosti pogrešnih tumačenja o smjeru našeg daljnjeg djelovanja, željeli bismo Vas izvijestiti o slijedećem:

Naši su aktivni članovi volontirali u procesima informiranja i zagovaranja sustavnog rješavanja problema, koji su ujedno i ciljevi Udruge, kod oba kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske, na potpuno identičan način, odnosno postavljanjem istovjetnih zahtjeva jednom i drugom kandidatu.
Brojne aktivnosti članova Udruge Franak u pripremi i dostavljanju naših zahtjeva predsjedničkim kandidatima rezultirale su održavanjem konstruktivnih sastanaka, te na kraju i pismima gospođe Grabar-Kitarović i gospodina Josipovića svim članovima Udruge Franak, sa navedenim konkretnim budućim aktivnostima, kojima će se isti zalagati u cilju realizacije svega zatraženog, kao i jasno definiranom ulogom svakog od kandidata u predstojećim procesima.

Podsjećamo još jednom da Udruga Franak provedbom navedenih aktivnosti nema, niti je imala namjeru poticati članstvo na potporu bilo kojem predsjedničkom kandidatu, već glasovanje za pojedinog kandidata predstavlja isključivo osobnu odluku svakog pojedinog člana Udruge, kao i svih ostalih birača u Republici Hrvatskoj.
Iako smo svjesni trenutka u kojem su nam ova obećanja dana i ne možemo predvidjeti u kojoj će mjeri budući Predsjednik ili Predsjednica doista nastojati i realizirati obećano, sigurni smo da ćemo i nadalje uspješno nastaviti svoj put koji se protivi ignoriranju naših problema i ciljeva od strane političkih, odnosno vladajućih struktura. Kao i do sada, nećemo biti samo pasivni promatrači zbivanja oko nas, već aktivni sudionici svakodnevne borbe za zaštitu obespravljenih. Budite uvjereni da ćemo i nakon izbora koristiti svaku prigodu podsjetiti budućeg Predsjednika ili Predsjednicu na dana obećanja i bez ustručavanja tražiti sustavno djelovanje u cilju ostvarenja istih.

Naša je snaga u Vama, u gotovo 23000 članova, u 100000 korisnika CHF kredita, te svih ostalih korisnika kredita s promjenjivom kamatnom stopom i valutnom klauzulom te u članovima Vaših obitelji, s kojima svakodnevno proživljavate i dijelite probleme i poteškoće te nerijetko vodite iscrpljujuće bitke uzrokovane problemima za čije se rješavanje Udruga Franak zalaže i bori od samog trenutka osnivanja. Snagu nam daje i činjenica da smo odavno kao Udruga prerasli okvire uobičajenih aktivnosti i postali aktivnim sudionikom dijaloga na najvišoj razini, što nam je i potvrđeno uvažavanjem Udruge kao ravnopravnog partnera od strane predsjedničkih kandidata.

Zahvaljujemo Vam na svim oblicima potpore koju nam pružate i stoga Vas molimo, ostanite hrabri, otvoreno govorite i podijelite s članovima Udruge i osobama u koje imate povjerenja svoje poteškoće i sve ono s čime se svakodnevno nosite. Informirajte se i savjetujte s volonterima Udruge na tjednim savjetovanjima. Obnovite vjeru u sebe i pokušajte u okviru svojih mogućnosti pronaći snagu za nastavak naše zajedničke borbe, u čiji pozitivan ishod itekako vjerujemo, jer ne tražimo ništa drugo osim pravde. Budite najveća potpora sami sebi, jedni drugima i ne zaboravite da je najveća snaga Udruge Franak u našem zajedništvu!

Vaša Udruga Franak