KUKURINI ĆE USKORO OVRŠITI BANKU

JOŠ JEDNA VAŽNA PRESUDA ZA DUŽNIKE KOJI SU KONVERTIRALI CHF KREDITE: ŽUPANIJSKI SUD U VUKOVARU POTVRDIO JE PRAVOMOĆNO PRVOSTUPANJSKU PRESUDU RIJEČKOGA SUDA NAKON KONVERZIJE CHF KREDITA

HYPO/ADDIKO MORA PLATITI OBITELJI KUKURIN OKO 35000 KUNA PREPLAĆENIH KAMATA I PRIPADAJUĆE ZATEZNE KAMATE, UNATOČ KONVERZIJI CHF KREDITA

Nakon što smo već obavijestili javnost o dvjema pravomoćnim presudama nakon konverzije CHF kredita za preplaćene kamate Županijskog suda u Zadru, sada je i Županijski sud u Vukovaru pravomoćno utvrdio da Hypo/Addiko mora vratiti Dinku i Snježani Kukurin 33500 kuna preplaćenih kamata čemu se moraju pribrojiti i pripadajuće zatezne kamate, pa će to ukupno biti oko 50000 kuna koje banka mora platiti tužiteljima te mopra platiti sudske troškove u iznosu oko 13000 kuna. Odvjetnica koja je zastupala supružnike Kukurin bila je Ivona Rus iz Rijeke.

Obitelj Kukurin izvršila je konverziju CHF kredita nakon pozitivne prvostupanjske presude Općinskoga suda u Rijeci, no unatoč tome Županijski sud u Vukovaru potvrdio je presudu Suda u Rijeci.

To je novo ohrabrenje svim dužnicima koji su konvertirali CHF kredite da će svi oni na kraju imati pravo na sveukupno obeštećenje, unatoč konverziji CHF kredita. Ponavljamo da postoji i najmanje 6 rješenja županijskih sudova u Zagrebu, Zadru i Rijeci. Temeljno što piše u svim tim presudama i rješenjima visokih sudova jest:

1. Izvršenom konverzijom nisu sanirani razlozi za ništetnost ugovorene odredbe o promjenjivoj kamatnoj stopi.
2. Prema odredbi članka 326. stavka 1. Zakona o obveznim odnosima, ništetan ugovor ili njegov dio ne postaje valjan onda kada uzrok ništetnosti naknadno nestane.
3. Obnova je bez učinka, ako je prijašnja odredba bila ništetna.
4. Tužitelji, bez obzira na aneks, imaju interes utvrđivati ništetnost ugovornih odredaba iz osnovnog ugovora.

Supružnici Kukurin najavljuju ujedno novu tužbu za ništetnost ugovora na temelju kolektivne presude Visokoga trgovačkog suda, kako bi dobili potpuno obeštećenje od banke.

Pozivamo sve buduće tužitelje da se jave Udruzi Franak radi utvrđivanja mogućnosti za tužbu, na e-mail: pravo.udrugafranak@gmail.com

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email