DOVU – Dani otvorenih vrata udruga 2017. ( 25. 5. – 27. 5. 2017.)

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga, u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Udruga Franak priključuje se ovoj manifestaciji, te u tom smislu organizira događanje, pod nazivom, „Savjetovanje i edukacija potrošača korisnika financijskih usluga“.

U razdoblju od 25. svibnja do 27. svibnja 2017., Udruga Franak će obilježiti Dane otvorenih vrata na lokaciji sjedišta udruge, Av. Marina Držića 81b, Zagreb, a prema sljedećem rasporedu:

25. 5. 2017. – ČETVRTAK    18:00 – 20:00 sati
26. 5. 2017. – PETAK             18:00 – 20:00 sati
27. 5. 2017. – SUBOTA          10:00 – 12:00 sati

Ovo su tek neka od pitanja na koja možete dobiti odgovore:

Na što obratiti posebnu pažnja prije sklapanja ugovora o kreditu?
Koji su to financijski rizici te što su to kamatni i valutni rizik?
Ostati euro dužnik ili postati kunski dužnik?
Koja su to prava potrošača korisnika financijskih usluga?
Tužiti banku ili ne?

Svrha savjetovanja i edukacije potrošača, budućih i sadašnjih korisnika financijskih proizvoda i usluga, je upoznavanje s osnovnim financijskim pojmovima, bez poznavanja kojih se potrošač nikako ne bi smio upuštati u zaduživanje, pogotovo dugoročno. Cilj edukacije je prevencija donošenja loših financijskih odluka potrošača, koji se tek planiraju zadužiti kod kreditne institucije, te informirati postojeće korisnike kako i zašto moraju pregovarati o boljim uvjetima kreditiranja.
Svakako dođite na DANE OTVORENIH VRATA UDRUGE FRANAK, informirajte se koja prava imate i tako zaštitite sebe kao potrošača.

Također, korisnici financijskih usluga, koji su ugovorili kredite prije 1. 1. 2013. godine, bez obzira na valutu (EUR,HRK,CHF), mogu dobiti savjet o mogućnostima tužbe koju imaju pravo podnijeti protiv kreditora, ukoliko je kreditor primjenjivao nezakonitu odredbu o promjeni kamatne stope. Nije važno jesu li spomenuti krediti otplaćeni, reprogramirani, refinancirani ili otkazani.

Svi zainteresirani posjetitelji, uz gore navedeno, moći će se upoznati i s radom udruge, aktivnostima koje udruga provodi te ciljevima koje želi postići. Isto tako, pozivamo posjetitelje da se pridruže radu udruge i pomaganju drugima te upoznaju sve izazove volontiranja.

Dobro došli!

Vaša Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email