VRHOVNI SUDE, POŽURI!!! 55.000 OBITELJI S KONVERTIRANIM KREDITIMA OČEKUJE PRAVDU, A NE GLAZBENU ŽELJU!!!

MI NISMO PREDMETI VEĆ LJUDI! POKAŽITE U KOMENTARIMA DA SMO STVARNI I DA NE ODUSTAJEMO! SLIKAJTE, SNIMAJTE, RECITE IM DA JE DOSTA ČEKANJA!
Drage naše članice i članovi, drage obitelji s konvertiranim CHF kreditima,
Udruga Franak od početka godine usmjerava sva svoja znanja, snage i mogućnosti da osvijesti Vrhovni sud da su sudbine 55.000 obitelji i njihovih članova u rukama sudaca toga Suda. Čekali smo strpljivo s vjerom u pravo i pravdu, no vremena za odluku koja će nam svima donijeti sigurnost da pravnim putem tražimo svoj oteti novac, sve je manje.
Dva puta smo Vrhovni sud na vrijeme koje curi i značaj njegove odluke za hrvatske građane upozorili iz Hrvatskoga Sabora, a isto smo učinili pozivanjem članova da na adresu Suda šalju požurnice koje su odaslane iz svih krajeva Hrvatske.
Još jedan javni apel i požurnicu odaslali smo u subotu, 16. veljače kada su aktivisti Udruge Franak iz Zagreba, Rijeke i Splita u isto vrijeme, točno u podne, okupljeni nasuprot zrade Vrhovnoga suda sa zagrebačkog parka Zrinjevac i pred županijskim sudovima u Splitu i Rijeci sudcima poručili da vjerujemo da konverzija nije prepreka našem traženju pravde i da želimo da o našoj subini odluče oni, sudci Vrhovnoga suda, a ne bankarski lobisti.
Poruku koju smo poslali Sudu i u kojoj su sažete naša vjera u pravednost i želja za brzom odlukom temeljenoj na pravu Europske unije, zabilježili smo u videospotu za koji su prilozi snimljeni na presicama u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Za spot smo snimili i riječi naših aktivista iz Karlovca, Pule, Siska i Šibenika, a zaključnu poruku da smo zaslužili toliko očekivanu pozitivnu presudu u ime 55.000 naših obitelji, Vrhovnome sudu je poslala jedna zagrebačka tinejdžerica.
Ovim putem ponavljamo i ono što smo u svome priopćenju za javnost poručili:
Udruga Franak ima sve potrebne resurse, znanja i mogućnosti da u dogovoru sa svojim članstvom čije interese štiti, provede sve legalne aktivnosti, pa tako i organizaciju prosvjeda. No, iskreno se nadamo kako će naši apeli i akcija Požurnica usmjereni na Vrhovni sud uroditi plodom i da će u narednim danima sudci donijeti pozitivne odluke kako bi 55.000 obitelji napokon izašlo iz agonije pravne nesigurnosti.
U nastavku pogledajte video u scenariju i režiji Udruge Franak, a prenosimo i u cijelosti tekst požurnice Vrhovnome sudu.
Pozivamo vas da se i vi slikate ili snimite s porukom „Vrhovni sude, požuri!“ i fotografiju ili video ostavite u komentaru kako bismo pokazali da nas ima i da smo živi ljudi, a ne brojka ili predmet.
Vrhovni sude!
Pripadam jednoj od 55.000 hrvatskih obitelji koje čekaju Tvoju odluku za pravnu sigurnost u pokretanju tužbi za obeštećenje.

Vrhovni sude, banke su nas izigrale i prevarile, i Ti to znaš! Znaš da su kamata i valuta nezakonite, i da konverzija nije prepreka našem traženju pravde!

Više od 10 godina zabrinuti smo za svoju, i za budućnost svoje djece. Najbolje godine života prošle su nam u odricanjima. Želimo pravdu i sigurnost koje kao građani Republike Hrvatske zaslužujemo. Želimo pravdu jer su nas banke lihvarile i na nezakonit način se bogatile preko naših muka i neprospavanih noći. Želimo da o našoj sudbini odluče suci Vrhovnoga suda, a ne bankarski lobisti! Donesite toliko očekivanu pozitivnu presudu i omogućite nam da vratimo nezakonito naplaćene novce, jer to je zaslužilo 55.000 hrvatskih obitelji!

Sve što želimo od Vrhovnoga suda jest brza presuda utemeljena na pravu Europske unije, presuda koja će potvrditi da konverzijom kredita u švicarskim francima nismo obeštećeni, i da imamo pravo na kompletnu restituciju nepošteno naplaćenih anuiteta u našim kreditima.

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email