Udruga Franak je u Rijeci sudjelovala je na prosvjedu protiv poreza na nekretnine

Zagreb, 28. kolovoza 2017.  

U petak, 25. kolovoza 2017. održan je prosvjed građana protiv poreza na nekretnine. Dvadesetak članova Udruge Franak s područja Rijeke, Opatije, otoka Krka i Senja sudjelovalo je na tome prosvjedu.

Prosvjed držimo vrlo uspješnim. Stotine građana pokazalo je protivljenje uvođenju naplate poreza na nekretnine, pozivajući vladajuće da razmisle i odustanu od toga poreza te da se posvete onome što su obećali tijekom svojih predizbornih kampanja. Okupljeni prosvjednici podsjetili su vladajuće na činjenicu da je narod taj koji im je dao vlast te da hrvatski narod, građanke i građani Republike Hrvatske doista očekuju od vladajućih da se pobrinu za „malog“ čovjeka, za sve one koji namjeravaju napustiti domovinu jer im je egzistencija izglednija negdje drugdje, za dostojan život, za pravnu i ekonomsku sigurnost.

Prosvjednici su najavili da će ustrajati u svojim zahtjevima sve do ispunjenja zahtjeva, što uključuje nove prosvjede te pripremu i održavanje referenduma u konačnici. Pozvali su građanstvo da se odazove pozivu na referendum kada za to dođe vrijeme, i ukazali su na činjenicu kako u našoj državi propisi otežavaju provođenje referenduma, pa su i u tome smislu potrebne odgovarajuće zakonske promjene.

Sloganu  „dosta je“ priključili su se i članovi Udruge Franak, koji su pod istim sloganom održali veliki prosvjed u Zagrebu protiv nezakonitih postupanja banaka u travnju 2015. godine.

Udruga Franak  zalaže se za udruživanje svih građanskih inicijativa protiv naplate poreza na nekretnine.

Ponosni smo na naše članove, njihovu svjesnost i aktivno sudjelovanje u društvenim zbivanjima u korist svih građana Republike Hrvatske.

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email