TRIBINA UDRUGE FRANAK – 13.02.2017. – 18:00 – KAPTOL 27 – ZAGREB

U “TRIBINAMA GRADA ZAGREBA”, KAPTOL 27, ZAGREB
13. VELJAČE 2017. (PONEDJELJAK) U 18,00 SATI
ODRŽAT ĆE SE TRIBINA UDRUGE FRANAK

Drage građanke i građani,
pozivamo vas na tribinu Udruge Franak koja će se održati u Tribinama Grada Zagreba, na Kaptolu 27 – Zagreb, s početkom u 18.00 sati dana 13. veljače 2017. (ponedjeljak).

Tribinu će voditi saborski zastupnik Goran Aleksić.
Na tribini će se govoriti o mogućnostima za privatne tužbe protiv banaka te o tome što znači presuda Ustavnoga suda s kraja 2016. godine u vezi sa slučajem Franak.
Govorit će se i o najnovijim aktivnostima našeg saborskog zastupnika Gorana Aleksića na konačnom zaustavljanju bankarskih manipulacija kamatnim stopama.

Kao što je Aleksić već javno najavio, uskoro odnosno najkasnije do lokalnih izbora će se u saborsku proceduru proslijediti izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju kojima bi se sve neugovorene fiksne kamatne marže svele na njihove početne iznose, na temelju čega bi bilo osigurano da u budućnosti kamate ne mogu previše rasti, a osim toga bi i sve kamatne stope pale od 1 do 3 postotna boda, ovisno o tome kada je netko ugovorio svoj kredit. Zakon će se odnositi i na konvertirane CHF kredite. Naravno, nema garancija da će zakon biti donesen, ali postoji načelna podrška MOST-a, kao i podrška opozicije za taj zakon, pa se nadamo da će konačno biti zaustavljene bankarske manipulacije kamatnim stopama.

Dobro došli na tribinu!

Aktivisti Udruge Franak

Udruga Franak neće nestati sve dok ne nestane bezakonje koje ju je stvorilo!

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email