PRAVNA ZAŠTITA POTROŠAČA KORISNIKA FINANCIJSKIH USLUGA

[ JAVNA TRIBINA ]

Udruga Franak poziva sve zainteresirane građane na javnu Tribinu u ponedjeljak, 25. rujna 2017., u 18:00 sati, na adresi „Tribine Grada Zagreba“, Kaptol 27, Zagreb.

Na Tribini ćemo govoriti o aktualnim temama vezanim za zaštitu potrošača korisnika financijskih usluga, a neke od tema koje ćemo posebno analizirati su:

  1. Zašto je važna i što znači presuda Suda Europske unije u predmetu C-186/16 donesena 20.rujna 2017. vezano za kredite s valutnom klauzulom CHF, i postojeće, i konvertirane, i otplaćene, i otkazane kredite?
  2. Što možemo očekivati od revizije Vrhovnog suda po kolektivnoj tužbi Udruge Potrošač i Udruge Franak koju je naložio Ustavni sud 20. prosinca 2016.
  3. Što znači ništetnost Ugovora, a što znači ništetna ugovorna odredba?
  4. Mogućnosti za tužbe u otplaćenim, konvertiranim i otkazanim kreditima (chf,eur, hrk), ali i u tekućim kreditima koji se još uvijek otplaćuju.
  5. Koje novosti u zaštiti potrošača donosi Zakon o stambenom potrošačkom kreditiranju.

Tribina se provodi u sklopu projekta Financijsko pregovaranje i pravna zaštita potrošača korisnika financijskih usluga, koju sufinancira Grad Zagreb, a na temelju prethodno provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite potrošača iz sredstava Proračuna Grada Zagreba za 2017.

Vidimo se

Vaša Udruga Franak

 

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email