POTAKNITE VLADAJUĆE DA RADE ZA NAROD! OVAKO!

PROČITAJTE DO KRAJA I PODEBLJANI DIO TEKSTA KOPIRAJTE I ŠALJITE MAILOM KLUBOVIMA STRANAKA KAKO JE NAZNAČENO.
ZAJEDNO MOŽEMO DJELOVATI NA POZITIVNE PROMJENE U DRUŠTVU.
ALI SAMO AKTIVNO I ZAJEDNO!!

Drage članice i članovi Udruge Franak,

kao što znate zastupnik Goran Aleksić prije ljetne pauze u radu Sabora uputit će u proceduru dva vrlo važna zakona.
Jednim zakonom će se kamatne stope smanjiti za 1 do 3 postotna boda čime će i anuiteti pasti od 5 do 20% – ovisno o tome kada je netko od vas podigao kredit. Taj zakon primjenjivat će se i na konvertirane CHF kredite, ako bude izglasan u predloženome obliku.
Drugim zakonom omogućilo bi se da svatko može tražiti od banke preplaćene kamate i pripadajuće zatezne kamate, a banka bi onda na temelju zakona morala taj novac vratiti dužnicima. I taj zakon primijenio bi se također i na konvertirane CHF kredite.

Potrebna je vaša pomoć da bi se uvjerilo zastupnike iz vladajuće kvote da su ti zakoni nužni.

Pozivamo vas da pošaljete e-mail poruku na adrese klubova zastupnika HDZ-a, HDS-HSLS-HDSSB i nacionalnih manjina (osim srpske koja podržava zakon), i da napišete ispod poruke svoje ime i prezime.

Adrese klubova na koje valja poslati poruku su sljedeće:

klubhdz@sabor.hr; klubhns@sabor.hr; klub-hds-hsls@sabor.hr; klubnm@sabor.hr

Molimo da kopirate donji sadržaj, dodate svoje ime i prezime i pošaljete ga na gornje e-mail adrese. Pozovite susjede i svoje bližnje da i oni sa svojim e-mail adresa pošalju istu poruku. Objasnite svima da se radi o svim kreditima, bez obzira na valutnu klauzulu. Budite aktivni u ostvarenju svojih prava.


Poštovane zastupnice i zastupnici vladajuće većine,

pozivam vas da potpišete podršku zastupniku Goranu Aleksiću za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača.
Tim zakonima konačno će se zaustaviti sve bankarske manipulacije kamatnim stopama u kreditima koji su ugovoreni prije 2013. godine.
Zakon potpisima zastupnika podržava cijela opozicija, ali podržava ga i SDSS te zastupnik Željko Lacković, dok je zastupnik Ivica Mišić također najavio potpisivanje podrške.

Pozivam vas da budete u službi građanki i građana Republike Hrvatske, a protiv nezakonita poslovanja hrvatskih banaka koje traje dulje od jednoga desetljeća.

U očekivanju vaše podrške.

S poštovanjem,

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email