Održano pripremno ročište za EURO kredite – suparničarska tužba u organizaciji Udruge Franak

·         Održano pripremno ročište u suparničarskoj tužbi u kreditima s valutnom klauzulom EURO za preplaćene kamate, koju je organizirala Udruga Franak
·         Sudac je odredio da se mora vještačiti tužbeni zahtjev
·         Nema spora između tužitelja i tužene banke oko navoda o samome kreditu i načinu ugovaranja kredita
·         Očekuje se relativno brz slijed događanja u sudskome procesu

Zagreb, 7. lipnja 2017.

6. lipnja 2017. održano je pripremno ročište na Općinskome sudu u Zagrebu u suparničarskoj tužbi po kreditima s valutnom klauzulom EURO protiv Zagrebačke banke d.d., suparničari Matas-Poje, odvjetnica Nicole Kwiatkowski.
Sud je odredio da se mora izvršiti vještačenje tužbenog zahtjeva.

Branitelj tužene banke prihvatio je činjenično stanje iz tužbe vezano za okolnosti ugovaranja kredita nespornim, stoga neće biti svjedočenja, čime se proces dosta ubrzava i broj ročišta se time smanjuje na minimum.

Zaključujemo i vjerujemo da neće biti spornih dijelova tužbe, i da će Sud relativno brzo donijeti konačnu odluku o tužbenom zahtjevu.

Naglašavamo da se radi o kreditu s valutnom klauzulom EURO te da nezakonitost i nepoštenost ugovaranja promjenjive kamatne stope nema veze s valutom kredita odnosno da takvih kredita s nepošteno ugovorenom kamatnom stopom ima možda ukupno čak 200.000.

Podsjećamo, tužbenim zahtjevom oba tužitelja trebaju dobiti po cca. 70.000 kn preplaćenih kamata + pripadajuće zatezne kamate, a radi se o kreditima u iznosima od po cca. 55.000 EURA odnosno cca. 415.000 kn. Dakle, na iznos kredita od 55.000 EURA odnosno 415.000 kn, prema izračunima iz tužbe svaki je tužitelj platio po 70.000 kn više nego što bi platio da je kamatna stopa bila ugovorena na zakonit način, ali će na tu sumu dobiti još i pripadajuće zatezne kamate, čime se ukupno obeštećenje penje i do 120.000 kn za svakog tužitelja ponaosob.

Ohrabruje činjenica da sudovi u prethodno donesenim presudama u takvim slučajevima u pravilu presuđuju u korist tužitelja i to bez zastare potraživanja, a takvih prvostupanjskih presuda ima već blizu stotinu.

Pozivamo potencijalne tužitelje, u kreditima s valutnom klauzulom EURO, CHF te u KUNSKIM kreditima da se jave radi utvrđivanja mogućnosti za tužbu na pravni mail Udruge Franak:
pravo.udrugafranak@gmail.com

Udruga Franak

Udruga Franak neće nestati sve dok ne nestane bezakonje koje ju je stvorilo!

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email