OBAVIJEST ČLANOVIMA UDRUGE POVODOM NOVOG UPITA JUTARNJEG LISTA

Poštovani članovi Udruge Franak,

dana 24. lipnja reagirali smo kao Udruga na tendenciozne napise novinarke Jutarnjeg lista, Željke Godeč.

Nakon naše reakcije, novinarka Godeč tražila nas je dokaze za naše tvrdnje izrečene u reakciji od 24. lipnja, a u komunikaciji s našim članom i aktivistom Goranom Aleksićem saznajemo da je i njemu postavila slična pitanja.

Ta tiskovina i njezini novinari poznati su po zdušnom pisanju u korist banaka u, nažalost, predugoj hrvatskoj sagi o CHF kreditima. Razlozi za njihovu pristranost svima su razumljivi s obzirom na marketinške prihode koje od banaka ostvaruju. Brojni su primjeri takvog pisanja – prisjetite se samo načina kako su iskrivljavali izjave sudionika okruglog stola koji su sami organizirali, a kako bi išli u prilog bankama, što je rezultiralo kasnijim ispravcima i reagiranjima.

Ni posljednja objava u Jutarnjem listu nije bila ništa bolja – ponovno se ide na diskreditaciju članova Udruge i njezinog rada. Očekivano, objava je prošla nezapaženo, jer osim senzacionalističkog pristupa novinarke,  u objavi nije bilo ničeg bitnog. Pitamo se ima li novinarka i neke osobne razloge jer, dobili smo novi, isljednički dopis u kojem Željka Godeč traži da joj dostavimo dokaze naših tvrdnji.

Udruga Franak stoji iza svih svojih tvrdnji koje je iznijela u Reagiranju na članak novinarke Željke Godeč u Jutarnjem listu od 24. lipnja, i s indignacijom odbacuje sumnje koje novinarka implicira svojim upitima. Udruga će dokaze svojih tvrdnji dostaviti nadležnim institucijama, ako i kada one to budu zatražile (Jutarnji list nipošto ne spada u skupinu nadležnih institucija – riječ je o dnevnim novinama društva s ograničenom odgovornošću, koje svoje prihode ostvaruje prodavajući prvenstveno svoj oglasni prostor).

Ne namjeravamo ubuduće gubiti naše dragocjeno vrijeme s novinarkom Godeč, a njezino bezuspješno recikliranje nepostojećih afera smatramo nedostojnim novinarskog zanimanja. 

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email