REAGIRANJE UDRUGE FRANAK POVODOM NAPISA U JUTARNJEM LISTU O ISPLATI PUTNIH TROŠKOVA GORANU ALEKSIĆU

Povodom tedenciozne objave novinarke Željke Godeč u Jutarnjem listu ističemo kako je Upravni odbor Udruge Franak već ranije naložio storniranje putnog naloga i provođenje računovodstvenih ispravaka ukoliko budu potrebni, a kako bi se otklonila svaka eventualna moguća šteta, a sve nakon što je Goran Aleksić upozorio na učinjenu isplatu nastalih mu troškova i izvršio povrat isplaćenih sredstava na račun Udruge.

Isplata koja je tema članka, napravljena je prije šest godina, još 2014. godine, te današnji aktivisti i odgovorne osobe Udruge Franak niti znaju niti mogu komentirati razloge, činjenice i okolnosti u kojima su donesene tadašnje odluke. Iako u nikakvom postupku nikada nije utvrđena bilo kakva nepravilnost te iako Upravni odbor drži da je podmirenje troškova koje je aktivist imao u provođenju aktivnosti Udruge opravdan, ukoliko je on na bilo koji način bio nepravilan, tada Upravni odbor naravno ne podržava način na koji je tadašnje upravno tijelo odlučio te troškove refundirati i isti će biti računovodstveno drugačije vođeni. Udruga Franak svojim stalnim aktivnostima zalaže se za transparentnost i zakonitost poslovanja i za provođenje zaštite potrošača na financijskom tržištu Republike Hrvatske pa ista načela primjenjuje i na vlastito poslovanje.

Želimo istaknuti i to da je Goran Aleksić dugogodišnji aktivist i volonter, a koji je protekle četiri godine u Hrvatskom Saboru kao naš zastupnik glasno i nedvojbeno zastupao prava oštećenika u švicarskom franku te ovim putem ističemo našu želju da i u budućem sazivu kao zastupnik nastavi borbu za naša prava, bez obzira koliko se očito bankarski krugovi trudili da ga u tome spriječe.

Zanimljivo je to kako je novinarka Godeč od „anonimnog prijavitelja“  direktno zaprimila „kaznenu prijavu“ i žurno i javno objavila njene navode, a da nikakav postupak protiv ikoga uopće nije pokrenut niti je ikakav prijestup ikome utvrđen. Ovakva jadna nastojanja već su viđen i promašen pokušaj navedene novinarke Godeč i njenih pomagača da nas spriječe na putu konačnog uspjeha za obeštećenje oštećenih dužnika, što nam potvrđuje da naš aktivizam postiže rezultate te je sprega „anonimnog prijavitelja“, banaka i raznih „nezavisnih“ stručnjaka i komentatora koje plaćaju banke još jedan u nizu bezuspješnih pokušaja da nas se onemogući na putu do proglašenja ništetnosti svih ugovora o kreditu u CHF-u i obeštećenja svih potrošača.

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email