BESPLATNA RADIONICA – FINANCIJSKA PISMENOST OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI – 8. 12. 2018. ZAGREB

BESPLATNA RADIONICA – FINANCIJSKA PISMENOST OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI – 8. 12. 2018. ZAGREB

Udruga Franak 08. prosinca 2018.g. organizira besplatnu radionicu kako odgovorno i pažljivo upravljati vlastitim financijama te kako djelovati preventivno u najčešćim slučajevima prijevara kojima su izložene osobe starije životne dobi.

Cilj projekta je pružiti vještine i znanje potrebne za donošenje financijskih odluka u svakodnevnim situacijama. Usvojenim vještinama i znanjima iz financijske pismenosti izbjegli bi rizike donošenja loših financijskih odluka čime bi osigurali bolju financijsku budućnost. Nažalost, čak oko 30% oštećenih osoba raznim prijevarama se odnosi na osobe starije životne dobi. Najčešće evidentirani slučajevi su: ugovori za teleoperatere, ugovori za distributere struje, lažno predstavljanje kao službena osoba iz banke.  Potpisom takvih ugovora, starije osobe stječu obveze proistekle iz takvih ugovora, a nevaljanost takvih ugovora mogu dokazati samo sudskim putem što nameće stvaranje novih sudskih i odvjetničkih troškova. Činjenica je da su takvi troškovi za većinu umirovljenika preveliki i onda se nalaze u bezizlaznoj situaciji.

Uz odgovorno i pažljivo upravljanje vlastitim financijama ovom radionicom želimo zainteresirane polaznike upoznali i sa njihovim pravima i najčešćim slučajevima prijevara.

Radionica će se održati u uredu Udruge Franak na adresi Av. Marina Držića 81b (Folnegovićevo naselje) u Zagrebu u  trajanju od 9:30 do 11 sati. Radionicu će voditi Anita Perkov Kalebota, profesorica ekonomske skupine predmeta i aktivistica Udruge Franak.

Kako je broj polaznika radionice ograničen, molimo sve zainteresirane da se prijavite na mail ured.udrugafranak@gmail.com ili na broj telefona 098 1637922.

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email