BESPLATNA RADIONICA „EDUKACIJA POTROŠAČA – AGENCIJE ZA NAPLATU POTRAŽIVANJA“

Udruga Franak 17. prosinca 2018.g. organizira besplatnu radionicu na temu “Edukacija potrošača – Agencije za naplatu potraživanja”, s ciljem podizanja razine znanja polaznika radionice, ciljanim informiranjem dužnika pogođenih problemom otkupa potraživanja.

Na radionici će se stoga pristupiti savjetovanju svih polaznika o zakonskom okviru djelovanja Agencija za naplatu potraživanja, a nastavno i o njihovom poslovanju te načinima na koji djeluju trenutno u Hrvatskoj.

Što je to ustup potraživanja, po kojem zakonu se provodi, vjerodostojne i ovršne isprave, zastarni rokovi tražbina, prekid zastare, samo su neke od tema o kojima ćemo raspravljati.
Raspravit će se i veliki društveni problem otkupa potraživanja, u kontekstu podataka Financijske agencije da je ove godine u blokadi bilo preko 318 tisuća građana.
Razmatrat će se i teze krše li Agencije zakone svojim poslovanjem i to kršeći npr. pravo na privatnost i Zakon o zaštiti osobnih podataka ne samo dužnika, nego i članova njihovih obitelji, u pokušaju da od njihovih srodnika naplate dug.

Radionica će se održati u uredu Udruge Franak na adresi Av. Marina Držića 81b (Folnegovićevo naselje) u Zagrebu u trajanju od 17:00 do 19:00 sati.

Kako je broj polaznika radionice ograničen, molimo sve zainteresirane da se prijavite na mail ured.udrugafranak@gmail.com ili na broj telefona 098 1637922.

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email