DOPIS SVIM POLITIČKIM STRANKAMA – SUDIONICIMA PARLAMENTARNIH IZBORA

Poštovani,

Kao što je cijeloj Hrvatskoj javnosti poznato, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju, jednoglasno je izglasan u Hrvatskom saboru dana 18. rujna 2015. godine. Izmjene i dopune ovih zakona obuhvaćaju dugo očekivanu konverziju kredita nominiranih u CHF u EUR te je na ovaj način Hrvatski sabor jednoglasnom odlukom izbavio oko 55 000 korisnika ovih toksičnih kredita iz dužničkog ropstva i njihove obitelji.

Također, poznato je da je zakon poslan na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu RH te postoji mogućnost da se izmjene i dopune ovih zakona stave izvan snage dok Ustavni sud RH ne donese svoju konačnu odluku.

S obzirom da je datum izbora 08. studenog 2015. godine, a zakon ima provedbeni rok od 45 dana počevši od dana stupanja na snagu 30. rujna iste godine, postoji mogućnost da se zakon u cijelosti niti ne provede.

Udruga Franak želi javno objaviti mišljenje, odnosno stav svih stranaka koje sudjeluju u parlamentarnim izborima ove godine vezan za ovaj problem, te Vas molimo kao i sve ostale sudionike na izborima da nam ga iznesete. Molimo Vas da to učinite tako da navedete što ćete učiniti za spomenutih 55 000 korisnika kredita u CHF u slučaju da dobijete mandat na ovogodišnjim parlamentarnim izborima.

Molimo Vas da svoj odgovor dostavite na službenu e-mail adresu Udruge: tajnik@udrugafranak.hr do 30. listopada ove godine. Vaš odgovor, kao i svih ostalih sudionika, biti će objavljen na službenim stranicama Udruge Franak.

Želimo Vam uspješnu izbornu godinu!