Uputili smo molbu Addiko Bank za oprost duga obitelji iz Vođinaca

Udruga Franak uputila molbu Addiko Bank d.d. za djelomični ili potpuni oprost duga obitelji Iličić iz Vođinaca

Zagreb, 12. lipnja 2017.

Udruga Franak uputila je 12. lipnja 2017. molbu Addiko Bank d.d., kojom se traži rješenje dužničke krize za obitelj Iličić iz Vođinaca. Nedavno je odgođena deložacija te obitelji iz njihova doma na dva tjedna, ne bi li se tako omogućilo prikupljanje novca za njihove dugove, koje ta obitelj u ovome trenutku ni na koji način nije u stanju platiti.

Branimir Iličić iz Vođinaca prije tri godine teško je obolio od karcinoma na mozgu i bez mogućnosti je da se više ikada vrati na posao u HŽ-u, zbog čega supruga  Antonija skrbi o njemu i o troje malodobne djece, a u međuvremenu je i ona ostala bez posla.  Nažalost, sve se to negativno odrazilo i na zdravlje njihovo troje malodobne djece, koja imaju sve više problema sa zdravljem i usredotočenošću na život.

Sam Branimir je nakon dvije teške operacije prošao 56 kemoterapija i 30 zračenja, što je rezultiralo tek privremenim oporavkom, jer se karcinom ponovo vratio u još gorem i agresivnijem obliku i trenutno je Branimir nepokretan, nijem i gotovo bez svijesti .  Zbog svega toga i nemogućnosti da privređuju, bili su prisiljeni prestati plaćati rate kredita koji su ugovorili za kupnju obiteljske kuća, a ovih dana im je stigla i obavijest o raskidu ugovora te zahtjev za naplatu cjelokupnog duga u roku od 15 dana uz prijetnju ovrhe .

Mještani Vođinaca,  Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+ i Udruga Franak uključili su se u prikupljanje novčane pomoći kako bi pomogli toj peteročlanoj obitelji pogođenoj teškim životnim okolnostima. Međutim, radi se o mjestu s malim brojem stanovnika kojem neće biti jednostavno skupiti dovoljno novca za cijeli dug, pa je Udruga Franak uputila molbu za rješenje toga problema Addiko Bank d.d.

Predloženo je da Addiko Bank d.d. pozove gospođu Iličić na razgovor, da zajednički utvrde koliko novca je skupljeno dosad te da u skladu s time banka odluči o potpunom ili djelomičnom oprostu duga za obitelj Iličić.

Udruga Franak se nada i vjeruje da rješenje problema za obitelj Iličić nije nemoguća misija te da će Addiko Bank d.d. ponuditi toj obitelji djelomični ili potpuni oprost preostaloga duga.

Udruga Franak

Udruga Franak neće nestati sve dok ne nestane bezakonje koje ju je stvorilo!

 

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email