Suparničarska EURO tužba uskoro na sudu

Suparničarska euro tužba uskoro na sudu

Zagreb, 4. srpnja 2016.

Završene su prijave Udruzi Franak za sudjelovanje u skupnoj tužbi po euro kreditu. Između nekoliko stotina dužnika po euro kreditima koji su se javili izabrane su osobe koje ispunjavaju potrebne uvjete za sudjelovanje u suparničarskoj tužbi.

U petak, 1. srpnja 2016. postignut je sporazum Udruge Franak, odvjetnice Nicole Kwiatkowski te dvaju tužitelja suparničara, Miroslava Poje i Ivana Matasa, o pokretanju suparničarske tužbe protiv Zagrebačke banke d.d. zbog nezakonitih povećanja kamatnih stopa te zbog nezakonita određivanja fiksnoga dijela kamatne stope. Tužbom će se utvrditi ništetnost odredaba o načinu promjene kamatnih stopa, ništetnost općih uvjeta Zagrebačke banke na temelju kojih je utvrđen fiksni dio kamatne stope te će se zahtijevati vraćanje svih preplaćenih iznosa kamata na temelju nezakonito naplaćenih povećanih kamata.

Udruga Franak obavještavat će javnost o detaljima iz toga procesa, a sljedeća vijest o tome bit će nakon podizanja tužbe na Općinskome sudu u Zagrebu.

Napominjemo da je na današnji dan, 4. srpnja 2013., donesena povijesna nepravomoćna presuda koju je donio sudac Radovan Dobronić, koju nažalost Visoki trgovački sud i kasnije Vrhovni sud RH nisu potvrdili u potpunosti. Smatramo to sramotom za suce koji su odluku donijeli, oprali su pilatski ruke i odlučili su ne ocjenjivati poštenost valutne klauzule CHF. Taj proces nije završio, čekaju se odluka Ustavnoga suda po ustavnoj tužbi Udruge Franak i odluka Europske komisije po prijavi Udruge Franak, a po potrebi će se proces nastaviti i na EU sudu u Luxembourgu.

Udruga Franak neće nestati sve dok ne nestane bezakonje koje ju je stvorilo!

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email