OBJAVA ZA JAVNOST

Drage članice i članovi Udruge Franak

drage građanke i građani Republike Hrvatske koji pratite događanja vezana za Udrugu Franak,

ponukani nekolicinom jučerašnjih medijskih objava, temeljenih na istupu gospodina Denisa Smaje, a koje na neprimjeren način prikazuju djelovanje Udruge Franak, moramo vas upoznati s našim viđenjem spomenute situacije odnosno reagirati na navedeni istup.

Uvodno, podsjećamo vas kako je Udruga Franak osnovana 2011. godine radi dokazivanja nezakonita poslovanja osam poslovnih banaka, a ta borba još uvijek traje, sada kroz privatne sudske procese.

Potaknuta upitima i očekivanjima svojih članova vezanima za tužbe i odvjetnike koji bi ih u sporovima zastupali, Udruga već duže vrijeme ima ideju o osnivanju odvjetničke podrške. Ona bi za cilj imala to da se zainteresirani odvjetnici povežu te kroz razmjenu iskustva i primjera dobre prakse odnosno dosad dobivenih presuda, međusobno pomažu. Udruga vjeruje da im u tome svakako može pomoći, a članovi Udruge upravo takvu podršku očekuju i traže.

Udruga Franak stoji iza svih osoba u ovome trenutku uključenih u njezin rad, a kako svi naši aktivisti, svakodnevnim volonterskim radom, stavljaju svoje slobodno vrijeme na raspolaganje postojećim i novim članovima, smatramo da je pojam sukoba interesa, iznesen u javnost i vezan uz bilo koga od njih, neprimjeren i uvredljiv. Bitno je istaknuti kako težina i ozbiljnost situacije u kojoj se kreditni dužnici nalaze, kao i odgovornost prema članstvu, iziskuje zajedničko, usuglašeno i pravno stručno djelovanje Udruge. Udruga nikada nije, i neće podržavati samoinicijativne i samostalne sastanke svojih aktivista s političarima i visokim dužnosnicima. Udruga smatra spominjanje našeg člana i saborskog zastupnika Gorana Aleksića u negativnom i optužujućem kontekstu krajnje neprimjerenim i nepoštenim, i prema njemu, i prema Udruzi, ali i prema svim članovima koje se nepotrebno zbunjuje i uznemirava u trenutku kada im prije svega treba adekvatna pravna pomoć za njihove tužbe. Naime, gospodin Aleksić svojim medijskim istupima i radom u Hrvatskome saboru jedini od svih političara govori o problemu kreditnih dužnika i zalaže se za konačno rješenje svih problema jedinstvenim zakonskim putem.

Nikakvog raskola unutar Udruge nema te se Udruga nastavlja i dalje boriti za sve građane oštećene nepoštenim poslovanjem banaka, što je pravomoćno već utvrđeno kolektivnom presudom u slučaju franak.

I dalje prikupljamo potrebne dokaze i pravne dokumente kako bismo bili što spremniji za nove pobjede.

Vaša i naša Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email