VRHOVNI SUCI, ODLUKA JOŠ NEMA SAMO ZBOG VAŠE NEODGOVORNOSTI PREMA RADU!

Gospodo suci, moja obitelj i ja smo predmet na sudu broj P – 244/2019.

Borimo se samo da preživimo, jer svi mi, koje već desetljećima tlače banke preko tih kredita i njihove samovolje, samo životarimo.

Mnogi od nas, a ja sam samo jedna u nizu, izgubili su zdravlje, ozbiljno oboljeli, a na žalost, neki su izgubili živote u toj borbi!

A samo smo željeli svojoj djeci i sebi osigurati krov nad glavom! Zar je u ovoj napaćenoj zemlji i to postalo luksuz i pravo samo za neke odabrane?

Zar pravo na dom nije temeljno ljudsko pravo?

A tko to štiti naša prava, tko će nas i naše obitelji zaštiti u ovoj borbi protiv Golijata, protiv nepoštenog uzurpatora naših prava?

Mnogima su nepoštene banke oduzele domove, uzele su nam pravo na normalan život, ovršile mnoge od nas unatoč svojem nepoštenom poslovanju. I njima je to bilo omogućeno!

A mi? Kada ćemo MI, nas 55.000 obitelji, dočekati pravdu?

Nismo mi lopovi, ne bježimo od svojih obaveza, ne tražimo uslugu već tražimo naša prava! Tko će nas zaštititi i u koga još možemo imati povjerenja ako to niste vi, gospodo preko puta, ako to nije najviša instanca pravosuđa?

Kako je moguće da nakon toliko godina još uvijek nema odluke o konvertiranim kreditima? A da ne govorimo o odluci o ništetnosti cijelih ugovora!

Svaki radnik u ovoj zemlji, svaki pošteni radnik, ima odgovornost prema svome poslu. Gdje je vaša odgovornost? Jer, gospodo suci Vrhovnog suda, ove presudne odluke za nas 55.000 obitelji, nema zbog vaše neodgovornosti prema radu!

Stoga, molim vas s ovoga mjesta da se konačno primite svoga posla! Pogledajte istini u oči, jer ona je na našoj strani, odradite svoj posao i donesite odluke koje tako željno čekamo! Odradite svoj posao dok nam niste svu djecu otjerali iz ove zemlje! A mnoge od nas i u grob!

Ovaj narod to nikako ne zaslužuje niti to može dopustiti!

Ako vam pravo i pravda nisu jasni nakon tolikih godina, onda ste, gospodo, promašili profesiju!

Zato smo mi sada opet tu! I ostat ćemo ako treba do kraja, do postizanja prava i pravde!

Kome narod više može vjerovati ako se ova strahota ne zaustavi? Tko će nas zaštiti?

Zar će narod morati uzeti pravdu u svoje ruke?

Gospodo suci, vratite čast svojoj profesiji i dokažite da se može i mora poštivati pravo i pravda!

Biserka Vinceković, opljačkana i blokirana članica Udruge Franak iz Varaždina na konferenciji za medije Udruge Franak, 15.3.2024., ispred Vrhovnog suda RH.

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email