15.6.2023. PORUKE SUCIMA GRAĐANSKOG ODJELA VSRH I PREDSJEDNIKU VLADE RH POVODOM NASTUPA ZASTARE POTRAŽIVANJA

Jučer, 15.06.2023. godine, predstavnici Udruge Franak su „svečano obilježili“ nastupanje zastare za potraživanja po kreditima u švicarskom franku, te su u ime svih članova odnijeli na Vrhovni sud RH i u Vladu RH cvijeće s prigodnim porukama koje možete pročitati u nastavku ovog teksta.

Time smo odali počast posrnulom pravosudnom sustavu koji se diči titulom najgoreg pravosuđa u EU.

Svjedoci smo svakodnevnim porukama brojnih naših članova koji su s razlogom ogorčeni jer im se čini da je na djelu udruženo postupanje interesnih skupina koje čine HUB, HNB, dio sudstva i vladajuće političke opcije, pa su mnogi oštećeni građani ostali zakinuti za svoja prava jer se nisu usudili tužiti zbog pravne nesigurnosti i neizvjesnosti za koju situaciju je ponajprije odgovoran dio sudaca Vrhovnog suda.

Sva naša nastojanja da ukažemo na nužnost postupanja Vrhovnog suda kako bi ostvario svoju ustavnu obvezu i osigurao jedinstvenu primjenu zakona i ravnopravnost građana su ostala bezuspješna pred očitom navalom bankarskih interesa većinom stranog krupnog kapitala.

Nama preostaje pravna bitka za sve one koji su se ipak odvažili i tužili banke te da i dalje ukazujemo svim sudionicima i javnosti da su naša prava zajamčena hrvatskim pravom i pravom Europske unije te da se brojne presude europskog suda u korist potrošača moraju neizostavno primjenjivati i na našim sudovima.

Sigurni smo da ćemo na kraju uspjeti u našim tužbama protiv banaka koje su pravomoćnom presudom osuđene za nezakonit i nepošten rad te su dužne obeštetiti sve oštećene građane u skladu s nacionalnim zakonodavstvom i zakonima Europske unije.

Prigodne poruke koju su jučer osobno uručene možete pročitati na dolje navedenim linkovima:

Poruka sucima Vrhovnog suda RH

Poruka Predsjedniku Vlade RH

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email