ZATRAŽILI SMO SASTANAK KOD PREDSJEDNIKA VLADE RH RADI GORUĆIH PROBLEMA U SLUČAJU FRANAK!

Jučer, 19. travnja 2023., uputili smo pismo predsjedniku Vlade RH s molbom da primi delegaciju Udruge Franak na hitni sastanak kako bismo razgovarali o problemima na koje nailaze potrošači u ostvarivanju svojih prava na temelju kolektivne presude u slučaju franak.
Želimo s predsjednikom Vlade RH razgovarati o pitanjima zastare potraživanja te o neučinkovitosti Vrhovnog suda RH koji manje od dva mjeseca prije zastare potraživanja preplaćenih anuiteta na temelju kolektivne presude i dalje nije donio bitne odluke vezano za konvertirane kredite, ali nije odlučio niti o ništetnosti cijelih ugovora s valutnom klauzulom CHF.
Vlada RH određenim zakonskim rješenjima može pomoći da potrošači ostvare svoja nedvojbena i evidentna prava, za to je potrebna jedino politička volja, jer Europska komisija je davnih dana svojim mišljenjem omogućila Vladi RH da podigne zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj na potreban i učinkoviti nivo.
Naše pismo dali smo na znanje i predsjedniku Vrhovnog suda RH kao i predsjedniku Građanskog odjela VSRH, jer je Vrhovni sud svojim odugovlačenjem upravo uzrokovao pravnu nesigurnost zbog koje mnogi građani s pravom na tužbu nisu još uvijek tužili banke radi obeštećenja.
Očekujemo da nas predsjednik Vlade RH pozove na sastanak u roku od 8 dana, jer vremena više nema.
Zastara potraživanja nastupa za 55 dana.
PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email