Kratak sažetak naših dosadašnjih aktivnosti.

  1. U posljednja dva mjeseca, odnosno od osnivanja Udruge, intenzivno smo radili na pripremi tužbe protiv poslovnih banaka. Tužbu smo predali Trgovačkom sudu u Zagrebu 30.9.2011. Tuženo je 7 banaka—Erste banka, Hypo, OTP, PBZ, Splitska banka, Zagrebačka banka i Volksbank.
  2. Navedene banke ušle su u izbor za prvi krug tužbe. I dalje intenzivno radimo na pripremi druge tužbe protiv preostalih banaka. O detaljima vezanima uz navedeno obavijestit ćemo vas naknadno.
  3. Otvorili smo Centar za savjetovanje sa dežurstvima svakog ponedjeljka od 18 do 20 sati na Jarunu. Centar je otvoren za savjete, pitanja i pomoć građanima. Adresa je: Hrgovići 57., Jarun, Zagreb
  4. Radimo na svakodnevnoj komunikaciji s medijima.
  5. Svakodnevno radimo na lobiranju za ostvarenje naših ciljeva kod političkih stranaka kako bismo osvijestili nužnost intervencije u zakonodavnim propisima vezanima uz bankarski sektor.
  6. Unutar Udruge osnovali smo posebne grupe koje okupljaju stručnjake iz pojedinih područja, pravnike ekonomiste informatičare, stručnjake za medije koji svakodnevno rade i prate važna zbivanja u svojim područjima.
  7. Svi članovi koji su aktivni u Udruzi rade na dobrovoljnoj osnovi, odnosno volontiraju, te za svoj rad ne primaju nikakvu novčanu naknadu.
  8. Sva novčana sredstva koja je Udruga do sada prikupila pažljivo se čuvaju na računu Udruge kao bi se njima podmirili eventualni sudski troškovi ili neki drugi troškovi u budućnosti.

Dio novčanih sredstava troši se za:

– putne troškove članova Udruge koji iz drugih gradova Hrvatske dolaze u Zagreb na obaveze sastanke Skupštine i Upravnog Odbora gdje se donose važne odluke.

– radni materijal— bannere, papire za tiskovne konferencije, službeni mobitel Udruge koji je naveden na dnu Izvještaja, a koji se koristi za komunikaciju s medijima, odvjetnicima i inima.

I dalje tražimo osobe koje bi željele aktivno pomoći u radu Udruge da nam se jave. Nedostaju nam ljudi koji bi pomogli na sljedećim područjima: informatika i operativni poslovi, kao što je ažuriranje i kreiranje baza podataka, stvaranje arhive medijskih objava ( print, TV, praćenje web objava), analiza medija ( novinskih natpisa), komunikacija putem Facebooka i Foruma, osobe za pomoć pri dijeljenju pristupnica i letaka za nove članove i dr.

Intenzivno radimo na prikupljanju novih članova u Udrugu. Broj članova Udruge odraz je njezine snage i determinanta uspjeha. Pomozite nam prikupiti što veći broj članova!

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email