VAŽNO: PRIPAZITE NA NAGODBE KOJE NUDI ADDIKO BANKA ZA CHF KREDITE!

Imamo informacije da je Addiko banka počela nuditi nagodbe potrošačima koji u sudskim postupcima traže svoj preplaćeni novac temeljem utvrđenja o ništetnosti iz kolektivne presude. Nagodbe se nude za sada samo ljudima koji nisu konvertirali kredite prema tzv. Zakonu o konverziji 2015.

Upozoravamo sve korisnike kredita u valuti CHF koji su zaprimili ili će zaprimiti ponude za nagodbu od Addiko banke ili njezinih opunomoćenih odvjetničkih društava, da svu komunikaciju prema banci prepuste svome odvjetniku odnosno da takve nagodbe proslijede svojim odvjetnicima te da bez dogovora s odvjetnikom ništa ne potpisuju.

Naime, osim što Addiko banka odnosno njezini opunomoćeni odvjetnici nude tužitelju približno 1/3 od ukupnog iznosa glavnice i zakonskih zateznih kamata, oni “zahtijevaju” i odricanje od tužbenog zahtjeva i odricanje od svih daljnjih tužbi i potraživanja. Još dodatno nekima nude da će podmiriti nastale troškove sudskog postupka, a u nekim nagodbama nude podjelu tih troškova, a negdje ih niti ne spominju.

Naglašavamo, o prihvatu nagodbe odlučujete isključivo vi kao tužitelji, u dogovoru sa svojim odvjetnikom, a mi moramo istaknuti kako je takva ponuda Addiko banke daleko ispod onoga što svatko s CHF kreditom ima pravo dobiti, s obzirom na to da znamo da će banka u konačnici morati platiti puni iznos preplaćenih anuiteta uvećan za pripadajuće zakonske zatezne kamate i sve nastale sudske i odvjetničke troškove.

Ne nasjedajte na ponude koje ne sadrže sve ono što imate pravo dobiti tužbom!

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email