TRAŽIMO OD DORH-A KAZNENI PROGON RBA I BANKARSKOG PREDVODNIKA ADROVIĆA!

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) je u nadzoru nad RBA Leasingom utvrdila ne samo nepravilnosti nego i nezakonitosti u poslovanju u periodu od 2008. do 2013. godine.

Jednostavnim rječnikom, to je bila pljačka kojom je pokradeno 15.684 klijenata kroz manipulacije kamatnim stopama, a razmjeri štete zasigurno će se brojati u desecima milijuna kuna.

DORH za pokretanje postupka po službenoj dužnosti protiv RBA Leasinga čeka prijavu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga koje je državno nadzorno tijelo u slučaju leasing kuća, a Općinsko državno odvjetništvo, kako prenosi Index, navodno već provodi izvide po pojedinačnim prijavama oštećenih klijenata.

Može li barem ovaj slučaj rezultirati kaznom za RBA društvo i odgovorne osobe uz obvezu vraćanja svih nezakonito stečenih koristi oštećenim klijentima?

Hoće li HUB reagirati, ograditi se i smijeniti svog predsjednika Zdenka Adrovića koji je kao predsjednik Nadzornog odbora RBA Leasinga odobrio ovu pljačku građana?

Pročitajte sve o toj RBA milijunskoj prevari u članku Index Istrage, odličnog istraživačkog novinara Ilka Ćimića:https://www.index.hr/…/u-dorhu-su-nam-potvrdil…/2200080.aspx