PRIMJER IZVRŠENOG FINANCIJSKOG PRITISKA RBA BANKE NA KORISNIKE CHF KREDITA

O mogućim pritiscima na sudove izvide i zaključak mora izvršiti DORH, a mi ćemo prikazati kako je RBA izvršila nezakoniti financijski pritisak na građane zadužene u valuti CHF.

Primjer auto kredita u CHF u RBA banci:

Dužnik je u svibnju 2007. u RBA uzeo auto kredit s CHF valutnom klauzulom u visini 107.800 kn. Kredit je otplaćen u ugovorenom roku otplate u 5 mjesecu 2014. godine, ali je zbog nezakonitih promjena kamatne stope i primjene nezakonite valutne klauzule dužnik platio anuitete uvećane za 38.400 kn.

Kamatna stopa je povećana u tri navrata, a dvije godine i šest mjeseci bila je čak dvostruko veća od ugovorene. Banka dužniku pored razlike anuiteta treba isplatiti i zatezne kamate koje su kod zatvaranja kredita iznosile 11.200 kn, a danas iznose već 29.100 kn. To znači da je banka u svibnju 2014. bila dužna 49.600 kn, a danas je dužna 67.500 kn.

Kada HUB već plaši građane kako će banke propasti ako će morati vratiti ukradeno s pripadajućom kaznom u vidu zatezne kamate, a nikakva propast se neće i ne može dogoditi, poručujemo njemu i svim osuđenim bankama kako će im skuplje biti vratiti kasnije nego odmah, jer zatezne kamate svakodnevno rastu. Moramo ipak u konkretnom slučaju spomenuti guvernera HNB-a, Borisa Vujčića, koji u svakoj prilici potvrđuje i ističe kako su banke dobro kapitalizirane i stabilne, što je naravno u velikom dijelu posljedica kontinuirane i dugogodišnje pljačke građana te ovim putem zahvaljujemo guverneru na jedinom poslu kojim se bavio sve ove godine, a to je održavanje stabilnosti financijskog sektora.

Zahvaljujemo matematičaru Petru Lončaru na ustupljenim podacima, izračunu i grafu koji prikazuje stvarni kredit, stvarni razmjer pljačke građana na primjeru auto kredita, i nažalost hrvatsku realnost gdje osuđene banke najavljuju kaznene prijave protiv osoba i udruge koja se godinama bori pravnim putem i građanskim aktivizmom protiv njihove samovolje i nepoštivanja hrvatskih zakona, pravosuđa i građana.

Napomena: isti način nezakonitog poslovanja primjenjivale su svih 8 osuđenih banaka #rba #pbz #addiko #erste #zaba #otp #splitska #sberbanka

 

RBA: PUTTING THE PRESSURE ON CHF LOAN DEBTORS
Objašnjenje za graf, kretanje glavnice kredita:
Crveno – otplaćivani kredit po uvjetima RBA s uvećanim anuitetima
Plavo – kredit po zakonitim uvjetima s ugovorenim anuitetima
Zeleno – kredit po zakonitim uvjetima s uvećanim anuitetima
PKS – promjenjiva kamatna stopa
VK – valutna klauzula

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email