PRAVOMOĆNO! 55.000 KUNA PREPLAĆENIH I ZATEZNIH KAMATA MORA VRATITI PBZ IZ KONVERTIRANOG CHF KREDITA!

KONVERZIJA NIJE OBEŠTEĆENJE, PRESUDIO JE ŽUPANIJSKI SUD U KARLOVCU
Županijski sud u Karlovcu, sudsko vijeće u sastavu Vesna Britvec, predsjednica vijeća, Michal Daneček izvjestitelj i član vijeća te Vesna Stokrp, članica vijeća, presudilo je da Privredna banka Zagreb d.d. mora vratiti ukupno 35.000 kuna preplaćenih kamata plus 20.000 kuna zateznih kamata te platiti još i 8.000 kuna sudskih troškova za konvertirani kredit.
Sudsko vijeće odlučilo je pravomoćno da konverzijom potrošač nije obeštećen te je PBZ dužan vratiti preplaćene kamate i platiti zatezne kamate, uz sljedeća obrazloženja:
1. Sklapanje dodatka ugovoru kojim je izvršena konverzija nije utjecalo na sudski postupak.
2. Ništetnost odredbe o promjeni kamatne stope nije nestala naknadno potpisivanjem dodatka ugovora.
3. U skladu s pravom na obeštećenje, tužitelj ima pravo na razliku naplaćenih kamata i kamata kakve su trebale biti naplaćene po prvom otplatnom planu uz pripadajuće zatezne kamate.
Čestitamo tužitelju i odvjetniku na velikom uspjehu.
Očekujemo svakodnevno nove radosne vijesti!
Ako se želite učlaniti u Udrugu Franak, da biste na vrijeme dobili sve potrebne i važne informacije o svojim podignutim i budućim tužbama, sve informacije o tome možete pronaći na linku:

Članstvo


Ako imate bilo kakva pitanja, pitajte na:
pravo.udrugafranak@gmail.com
Nakon što postavite pitanje dobit ćete automatski odgovor s puno važnih informacija, a ako ćete imati i dalje konkretna pitanja, onda ponovite pitanje, ali na način da u predmetu pitanja obavezno upišete: POSEBNO PITANJE

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email