POZIV NA RADIONICE „FINANCIJSKA PISMENOST ZA SVE DOBNE SKUPINE“ U ŠIBENIKU

Udruga Franak od četvrtka 22. kolovoza do subote 24. kolovoza u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u sklopu projekta „Financijska pismenost za sve dobne skupine“ organizira trodnevnu radionicu kako odgovorno i pažljivo upravljati vlastitim financijama.

 

Prvi dan, četvrtak 22.08.2019., od 10 do 12 sati, i radionica „Mali chef o’ financija“ namijenjeni su djeci od 1. od 4. razreda osnovne škole kako bi im se kroz praktične primjere i interaktivne radionice naglasila važnost učenja i shvaćanja osnovnih financijskih pojmova.

 

Drugi dan, petak 23.08.2019., od 18:30 do 20 sati, i radionica „Financijska pismenost osoba starije životne dobi“ namijenjeni su osobama starije životne dobi. Nažalost, čak oko 30% oštećenih osoba raznim prijevarama se odnosi upravo na osobe ove dobi. Najčešće evidentirani slučajevi su ugovori za teleoperatere, ugovori za distributere struje, lažno predstavljanje kao službena osoba iz banke. Potpisom takvih ugovora, starije osobe stječu obveze proistekle iz takvih ugovora, a nevaljanost takvih ugovora mogu dokazati samo sudskim putem što nameće stvaranje novih sudskih i odvjetničkih troškova. Činjenica je da su takvi troškovi za većinu umirovljenika preveliki i onda se nalaze u bezizlaznoj situaciji.

 

Treći dan, subota 24.08.2019., od 10 do 12 sati, će mali i veliki sudionici zajedničkim radom napraviti jednu priču o tome koliko je važno poznavati osnovne financijske pojmove i koliko je važno posjedovati financijske vještine.

 

Cilj projekta je pružanje znanja u svrhu stjecanja vještina, a za racionalno donošenje financijskih odluka u svakodnevnim situacijama.

 

Razina financijske pismenosti kod djece, mladih i odraslih u Republici Hrvatskoj je među najnižima u Europi stoga Udruga Franak posebnu pažnju posvećuje podizanju razine financijske pismenosti, a koju je Grad Šibenik prepoznao kao jednu od važnih tema naših malih i velikih sugrađana.

 

I zato vas pozivamo da prijavite sebe i vašu djecu i uz nas postanete Mali i Veliki šefovi svojih financija.

Kako je broj mjesta ograničen, prijave su obvezne i zaprimaju se na mail: konverzija.uf@gmail.com

 

Dobro nam došli!

Vaša Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email