OPLJAČKANI GRAĐANI TRPE PRAVOSUDNI TEROR I IGNORIRANJE PROBLEMA SVIH GRANA VLASTI!

U nastavku prenosimo pismo upućeno sucima Građanskog odjela Vrhovnog suda RH koje sadrži poruke građana koji nam se svakodnevno javljaju i ostavljaju svoje misli, želje, osjećaje i ogorčenost hrvatskim pravosuđem, svim nadležnim institucijama i svim ostalim granama vlasti.

Proteklo je dugih 20 godina kako su banke u Hrvatskoj plasirale nezakonite kredite i time oštetile 125.000 potrošača, uključujući njihove obitelji to je pola milijuna građana koje su banke opustošile i poharale plasirajući štetan, nezakonit i zbog toga ništetni bankarski proizvod – švicarski franak, novac koji nitko, pa ni same banke, nikad nisu vidjele.

Proteklo je 9 godina otkad je 55.000 potrošača konvertiralo svoje stambene kredite iz valute CHF u valutu EURO.

Da budemo aktualni, to je duže od trajanja dvaju mandata Vlade Republike Hrvatske, a Vrhovni sud za sve to vrijeme nije bio u stanju donijeti odluku o konvertiranim kreditima.

Pet dugih godina 20.000 predmeta potrošača s konvertiranim kreditima stoji na sudovima i čeka odluke najvišeg suda Republike Hrvatske koji ima ustavnu zadaću osigurati jedinstvenu primjenu prava i ravnopravnost svih u njegovoj primjeni.

Nažalost, ta definicija za opljačkane, financijski iscrpljene i uništene građane predstavlja samo mrtvo slovo na papiru, jer prošle godine, prije nastupa zastare potraživanja, dodatnih 20.000 predmeta potrošača s konvertiranim kreditima zatrpalo je hrvatske sudove, a Građanski odjel Vrhovnog suda i dalje šuti.

U ime građana koji već dva desetljeća podnose teret nezakonitih kredita i ovrha, koji paralelno trpe pravosudni teror najvišeg suda Republike Hrvatske i ignoriranje problema svih grana vlasti, kojima pravna neizvjesnost, financijski rizik i stres narušavaju zdravlje i život, u ime građana koji nisu dočekali pravdu, upućujemo poruku sucima i sutkinjama Građanskog odjela Vrhovnog suda:

„Predmeti koji godinama skupljaju prašinu na podu nekog suda i na dnu ormara neke pisarnice, imaju svoje ime i prezime.

Ti predmeti predstavljaju ljude, stvarne ljudske sudbine, sadrže osobne, teške i bolne životne priče.

Iza svakog tog predmeta stoje obitelji. Njihova vjera, da hrvatsko pravosuđe može i mora biti bolje, da hrvatsko pravosuđe može i mora biti brže.

Iza svakog tog predmeta stoji nada, da je pravda u Hrvatskoj, iako spora, ipak dostižna.

Sutkinje i suci Građanskog odjela Vrhovnog suda, ako spustite pogled s Olimpa vidjet ćete da je šteta koju ste učinili građanima Hrvatske, ignorirajući važnost rješavanja odluka o kojima ovise sudbine toliko velikog broja ljudi, ogromna!!

Ta šteta je donekle popravljiva, ali samo ako odluke donesete odmah, bez odgađanja, uvažavajući Ustav, zakone, hrvatsko pravo i pravo Europske unije.

Samo u tom slučaju možemo se nadati da ćemo pravdu dočekati živi.“

Sandra Žiga, voditeljica ureda Udruge Franak na konferenciji za medije Udruge Franak ispred Vrhovnog suda 15.3.2024.

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email