EURO KAMATE, KUNSKE KAMATE, ŠVICARSKE KAMATE – SVE SU NEZAKONITE, I SVA POVEĆANJA KAMATA NIŠTETNA SU!

DVIJE NOVE PRESUDE ZA EURO I KUNSKE KAMATE DONESENE U IMOTSKOM I OSIJEKU!

Sve što tvrdimo, govorimo i objašnjavamo zadnjih 8 godina, u sudskoj praksi svakodnevno se potvrđuje. Imamo u posjedu dvije nove presude za preplaćene kamate, obje su bez zastare potraživanja.

U Imotskom je 19. srpnja 2019. presuđeno da OTP banka mora vratiti 89.000 kuna i pripadajuće zatezne kamate iz EURO kredita koji je podignut 2007. u kunskoj protuvrijednosti 140.000 eura. Presudu je donijela sutkinja Marija Ćosić, a zastupnik tužitelja potrošača bio je splitski odvjetnik Srđan Kalebota.

U Osijeku je 18. srpnja 2019. presuđeno da OTP banka mora vratiti 16.000 kuna i pripadajuće zatezne kamate iz KUNSKOGA kredita koji je podignut 2007. u vrijednosti 22.000 kuna na 15 godina otplate. Presudu je donijela sutkinja Lidija Šmit, a zastupnik tužitelja potrošača bio je osječki odvjetnik Tomislav Bogdan.

Ponavljamo još jednom, u većini potrošačkih kredita ugovorenih prije 10. siječnja 2013. banke su ugovorile nepoštene promjenjive kamatne stope koje se mijenjaju odlukom banke, i ukoliko su kamate u takvim kreditima rasle, sve što je naplaćeno iznad početne veličine kamata iz početnoga otplatnog plana mora biti vraćeno s pripadajućim zateznim kamatama potrošačima koji su ugovarali takve kredite, i to bez obzira na vrstu kredita, pa to onda vrijedi i za stambene, i za auto kredite, i za nenamjenske kredite!

Nestrpljivo čekamo konačnu odluku Vrhovnoga suda RH o revizijama banaka na kolektivnu presudu u slučaju franak, a u međuvremenu svakodnevno se radujemo novim presudama nižih sudova protiv banaka, a u korist oštećenih potrošača!

Udruga Franak

PODIJELI: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email