APEL BANKAMA, GUVERENERU VUJČIĆU I VLADI RH!

Potreseni smo nemilim događajima koji su pogodili stanovnike Sisačko-moslavačke županije, koji su se reflektirali sve do Zagreba i njegove okolice.
Istovremeno smo ponosni na zajedništvo i humanost u prikupljanju pomoći stradalim obiteljima.
U svemu tome ne možemo se ne osvrnuti na hrvatske banke koje se u ovim teškim trenutcima još uvijek nisu odrekle bankarskih naknada za uplate pomoći i zateznih kamata na dospjele, a neplaćene obveze.
Stoga apeliramo na upravni menadžment svih banaka koje posluju u Hrvatskoj, ali i na guvernera HNB-a Borisa Vujčića, da već danas i već sad ukinu bankarske naknade za sve uplate pomoći za područja pogođena potresima te da ukinu obračun zateznih kamata na dugovanja obiteljima koje su ostale bez domova.
Novogodišnja želja nam je da sve banke otpišu obveze po kreditima za sve one kreditno zadužene građane koji nisu u mogućnosti vraćati svoje mjesečne anuitete, a ostali su bez svojih domova, i da ukinu blokadu računa kako bi pravne i fizičke osobe stradale u potresima mogle nesmetano primati financijsku pomoć.
Vlada RH, na kraju krajeva, morala bi hitno i prisilno svojom odlukom odblokirati sve te račune!