ZABA MORA VRATITI 59.000 KUNA PREPLAĆENIH KAMATA IZ KONVERTIRANOG KREDITA PLUS PRIPADAJUĆE ZATEZNE KAMATE, PRESUDIO ZAGREBAČKI OPĆINSKI SUD!

Dok čekamo objavu Vrhovnoga suda RH o revizijama banaka u slučaju franak, i dalje svakodnevno pljušte presude protiv banaka. Objavljujemo tako da je Općinski građanski sud u Zagrebu presudio 12. srpnja 2019. po jednome konvertiranom kreditu da Zagrebačka banka d.d. mora vratiti 59.000,00 kuna preplaćenih kamata plus pripadajuće zatezne kamate, procjenjujemo da će to biti još najmanje 30.000,00 kuna na dan naplate.

Prvostupanjsku presudu donijela je sutkinja Andrea Grahorac.
Radi se o ugovoru koji je konvertiran u eure, a ugovoren je 8. kolovoza 2006. na iznos od 151.000 CHF što je tada iznosilo oko 700.000,00 kuna.

Sutkinja je potvrdila teze iz svih dosadašnjih sličnih presuda, utvrdila je da konverzijom nije vraćena preplaćena kamata na temelju osnovnoga kredita u francima te stoga potrošač nije obeštećen.

Nestrpljivo očekujemo objavu Vrhovnoga suda RH o revizijama banaka, i uopće ne sumnjamo da je njome potvrđena presuda suca Radovana Dobronića odnosno da su revizije banaka odbijene. Konkretni potrošač, kao i svi ostali potrošači koji nisu tužili ništetnost valutne klauzule CHF i nisu tražili vraćanje preplaćenoga tečaja, nakon toga će dobiti priliku da sudskim putem utvrđuju dodatne iznose preplate i pripadajuće zatezne kamate, za što vremena ima sve do lipnja 2023. godine kada nastupa zastara potraživanja za preplaćeni tečaj.

U međuvremenu ćemo nastaviti našu borbu za ništetne CHF ugovore, o čemu će Vrhovni sud RH također morati donijeti svoj pravorijek.

Udruga Franak pratit