Dok se naši političari prepucavaju tko je koje boje naši tekući računi su debelo crveni. Stoga poručujemo političarima svih boja da prestanu teoretizirati i prime se posla zaštitite interesa velikog broja svojih građana koje su lošom regulacijom poslovanja banaka odavno odveli u crveno.
Građani Republike Hrvatske okupljeni u Udrugu Franak zahvaljuju Švicarskoj narodnoj banci na današnjem potezu kojim je najavila da će beskompromisno braniti minimalnu granicu od 1,20 CHF za EUR. Niti HNB, niti banke u Hrvatskoj nisu učinile gotovo ništa što bi olakšalo otplatu, osim ako smanjenje kamatnih stopa od 0,25 pp nakon prethodnog povećanja od 2,5 pp u protekle tri godine ili sumnjivi i protuzakoniti balon kredit na postojeći kredit smatraju pomoći.
Iako su kamatne stope promjenjive, mogle su se smanjiti barem za iznos CHF LIBORA koji je u međuvremenu pao i preko 2 pp. Suprotno tome, dobivamo obavijesti da imamo CHF kredite, a referentna k.s. nam je EURIBOR uvećan za trošak osiguranja.

Sljedeći potezi udruge će biti pokušaj prihvatljivog i trajnog dogovora s bankama, a ukoliko do njega ne dođe krenut ćemo s masovnim tužbama.
Uputili smo predstavku i predsjedniku Ivi Josipoviću da djeluje na stvaranju pravednog sustava koji će onemogućiti bankama da u ime profita ruše građansko i ljudsko dostojanstvo hrvatskih građana.

Evo nekoliko članaka s današnje konferencije za tisak: