PRAVNA ZAŠTITA OVRŠENIH I BLOKIRANIH POTROŠAČA – JAVNA TRIBINA

PRAVNA ZAŠTITA OVRŠENIH I BLOKIRANIH POTROŠAČA
[JAVNA TRIBINA ]

Udruga Franak poziva sve zainteresirane građane na javnu tribinu u srijedu, 13. prosinca 2017. od 18:00 sati na adresi „Tribine Grada Zagreba“, Kaptol 27, Zagreb.

Tribina je namijenjena ovršenim građanima, kod kojih ovrha traje kraće ili duže vrijeme, potrošačima koji imaju problema s otplatom preuzetih obaveza te se žele informirati o pravima koja im zakonski stoje na raspolaganju u slučaju zaprimanja rješenja o ovrsi, ali i za sve one koji se samo žele informirati o ovome problemu u kojemu se nalazi sve veći broj hrvatskih građana.

Na tribini ćemo govoriti o promjenama u postupku ovrhe koje su nastupile zadnjom izmjenom Ovršnog zakona, a glavne teme o kojima ćemo govoriti su:

1. Izmjene Ovršnog zakona od kolovoza 2017. i promjene u postupku ovrhe.
2. Položaj i pravne mogućnosti ovršenika u ovršnom postupku.
3. Prodaja nekretnine u ovršnom postupku.
4. Uloga Financijske agencije u provođenju ovrhe.
5. Zastara u ovršnom postupku.

Obzirom da smo vremenski ograničeni molimo sve koji će doći na tribinu da nam unaprijed dostave pitanja na koja ćemo nakon prezentacije pokušati dati odgovore. Svima kojima nećemo stići odgovoriti na postavljeno pitanje, odgovor će biti upućen na mail u danima nakon tribine.

Pitanja vezano za tribinu pošaljite na mail: ured.udrugafranak@gmail.com

Ova tribina provodi se u sklopu projekta Pravna zaštita ovršenih i blokiranih potrošača, koji sufinancira Grad Zagreb, a na temelju prethodno provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite potrošača iz sredstava Proračuna Grada Zagreba za 2017.

Vaša Udruga Franak