Novi članovi – UČLANJENJE

Postojeći članovi – PRIJAVA

Postupak uplate članarine i donacije – OVDJE

Udruga Franak unaprijedila je politiku privatnosti vaših osobnih podataka sukladno Općoj Uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine., i predstavlja bitan napredak u području obrade i zaštite osobnih podataka. Osobni podaci vaše su vlasništvo, a naša je obaveza da ih čuvamo zakonito, pošteno i transparentno te Vas informiramo o njihovom postupku obrade i u svrhu čega to radimo.

Vaše osobne podatke koristimo sukladno zakonskoj regulativi iz područja zaštite osobnih podataka i Politici zaštite privatnosti osobnih podataka Udruge Franak koju možete pročitati na našoj web stranici https://udrugafranak.hr/clanstvo/politika-privatnosti/. Molimo da pročitate temeljem čega prikupljamo vaše podatke i u koje svrhe ih obrađujemo kako biste se upoznali sa vašim pravima u skladu s novom europskom regulativom.

Također, molimo da pročitate ciljeve i Statut Udruge Franak koji su temelj i svrha djelovanja i poslovanja Udruge Franak sukladno Zakonu o udrugama (Narodne Novine, br. 74/14)
O nama
Statut Udruge Franak

Postupak učlanjenja u Udrugu Franak

Svaki novi član koji se želi upisati u registar članova Udruge Franak mora imati e-mail adresu koju će navesti u procesu registracije i na koju će primati e-obavijesti, ali samo ukoliko za to da potrebnu privolu. Radi ispravnog postupka prijave i registracije u članstvo Udruge Franak nije potrebno prihvatiti primanje e- obavijesti jer svaki upisani novi član, bez obzira na privolu, zaprimit će e-mail o uspješnosti registracije koja će vam kao potvrda upisa doći na vaš mail koji upisujete u registar.

Ukoliko ste dali privolu za primanje e-obavijesti prilikom učlanjenja,  istu možete povući u bilo kojem trenutku na način da u svakom e-mailu koji zaprimite kliknete na link ” Ako više ne želite primati naš newsletter kliknite na ovaj link”, ulaskom u Vaš osobni korisnički profil te povući danu suglasnost ili možete uputiti zahtjev na adresu e-pošte zastitapodataka@udrugafranak.hr.
Prilikom registracije u članstvo postoji nekoliko koraka te je potrebno napraviti sljedeće:
1. Pročitati i prihvatiti Politiku zaštite privatnosti osobnih podataka Udruge Franak koju možete pročitati na našoj web stranici https://udrugafranak.hr/clanstvo/politika-privatnosti/
2. Pročitati i prihvatiti ciljeve i Statut Udruge Franak koji su temelj i svrha djelovanja i poslovanja Udruge Franak sukladno Zakonu o udrugama (Narodne Novine, br. 74/14)
O nama
Statut Udruge Franak

Nakon toga, upisujete svoje osobne podatke u registar članova uz zadavanje korisničkog imena i lozinke. Vi samostalno odlučujete koje ćete osobne podatke dati Udruzi prilikom pristupa članstvu, ali moramo naglasiti kako se odbijanjem davanja obaveznih podataka propisanih čl. 12. Zakona o Udrugama ne može postati član Udruge (imenu, prezimenu, osobnom identifikacijskom broju, datumu rođenja, datumu pristupanja, e-mail adrese).

Prijavu u registar članstva Udruge Franak možete napraviti na ovom linku.
Nakon upisa osnovnih osobnih podataka,a na temelju Politike zaštite privatnosti osobnih podataka Udruge Franak, ciljeva i Statuta Udruge Franak potrebno je potvrditi sljedeće suglasnosti:
• Prihvaćam ciljeve i Statut udruge Franak
• Želim primati e-obavijesti Udruge Franak (NIJE OBAVEZNO)

Nakon upisa potrebnih osobnih podataka i prihvatom navedenih suglasnosti na e-mail adresu upisanu u prijavu šalje se poruka sa zahtjevom potvrde ispravnosti e-mail adrese. Nakon potvrde ispravnosti e-mail adrese, uspješno ste se registrirali u registar članstva Udruge Franak i može se pristupiti podacima unesenima u registar, eventualno promijeniti one koji su krivo uneseni. Na e-mail adresu, nakon uspješne registracije, doći će vam i obavijest o uplati članarine za tekuću godinu kao i izgled opće uplatnice na kojoj mora pisati vaš točno upisan OIB u pozivu na broj uplatitelja. Članarinu možete uplatiti i putem 2D koda koji se generira ispod opće uplatnice koju ste zaprimili nakon učlanjenja.

Iznos godišnje članarine od 01.01.2023.
5,00 EUR / 37,67 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK

Ako ste već učlanjeni u Udrugu Franak

Nakon prvog upisa lozinke, svaki naredni ulaz u aplikaciju možete uraditi klikom na poveznicu PRIJAVI SE koji će vas zatražiti vašu lozinku i korisničko ime.Molimo vas da povremeno provjeravate i ažurirate svoje osobne podatke, jer osobni podaci moraju biti točni i ažurni, a svatko od vas može u svakom trenutku pristupiti svojim osobnim podacima ulaskom u korisnički profil uz unos korisničkog imena i lozinke koje ste sami unijeli prilikom učlanjenja.
Ukoliko imate problema kod logiranja u vaš osobni korisnički profil u registru, ili imate pitanja oko uplata članarina koje možda nisu vidljive u registru molimo da pošaljete upit na ured.udrugafranak@gmail.com

Ukoliko želite iskoristiti neka od svojih prava koja imate sukladno zakonskoj regulativi iz područja zaštite osobnih podataka i Politici zaštite privatnosti osobnih podataka Udruge Franak koju možete pročitati na našoj web stranici https://udrugafranak.hr/clanstvo/politika-privatnosti/, kao što je pravo na brisanje i ispis iz članstva Udruge Franak, to možete u svakom trenutku zahtijevati slanjem zahtjeva na adresu zastitapodataka@udrugafranak.hr. Udruga će na sve vaše zahtjeve o poduzetim radnjama vezanim uz navedena prava pružiti pismeni odgovor u roku od 30 dana od zaprimanja zahtjeva, uz najviše produljenje odgovora od 30 dana kada je to nužno.

Važne napomena za sve članove i članice Udruge Franak

Članarina vrijedi za kalendarsku godinu bez obzira kojeg datuma je uplaćena.
Važno je na opću uplatnicu upisati točan OIB i ostale podatke jer će se uplate članarina u registru automatski ažurirati prema uplatama na račun Udruge Franak i pozivima na broj koji su navedeni u tim uplatama. Ukoliko članarinu plaćate pomoću generiranog 2D koda članarina se automatski povezuju s vašim osobnim profilom i podacima u registru.

Članarine se plaćaju za tekuću godinu, a svaki uplaćeni iznos koji prelazi godišnji iznos članarine bit će zabilježen kao vaš članski doprinos za rad i razvoj organizacije u tekućoj godini. Sve uplate zaprimljene u razdoblju od 1.1. do 31.12. bit će evidentirane kao uplate za tekuću godinu.

Iznos godišnje članarine od 01.01.2023.
5,00 EUR / 37,67 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK

Također, ovim putem Vas pozivamo da uplatite članarinu za ovu godinu ukoliko niste do sada.

Zahvaljujemo vam na podršci i ukazanom povjerenju!

PRIMJER UPLATNICE I KAKO UPLATITI ČLANARINU

Ispod teksta imate primjer Uplatnice za već postojeće članove, ako želite platiti članarinu za tekuću godinu ili ako želite uplatiti donaciju Udruzi Franak.

Također, ispod primjera uplatnice, možete preuzeti i NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA vezana uz učlanjenje novih članova i registar članova.

Plaćanje članarine i učlanjivanje novih članova je izuzetno važno za funkcioniranje naše i vaše Udruge. Bez Vas i bez Vaše potpore mi ne bi smo uspjeli postići tako velike stvari u zaštiti potrošača korisnika financijskih usluga, a pogotovo u zaštiti naših “frankera”. Nama je izuzetno važna Vaša financijska potpora zbog vrlo zahtjevnih financijskih troškova s kojima se udruga svakodnevno suočava. Ali još nam je važnija vaša brojčana podrška jer veliki broj članova daje nam izuzetno veliku pregovaračku snagu i “vjetar u leđa” prilikom komunikacije sa svim važnim državnim i drugim institucijama. Nadamo se da naš rad i naše volontiranje zaslužuje vašu punu podršku.

Vaša Udruga Franak

Primjer uplatnica za plaćanje članarine ili donacije:

uplatnica-clanarina

uplatnica-donacija

Najčešće postavljena pitanja

Upute na webu NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA
Naslov: Upute na webu NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA (4516 clicks)
Naziv datoteke: upute-na-webu-najcesce-postavljena-pitanja.doc
Size: 99 kB