ČLANSKE ISKAZNICE UDRUGE FRANAK!!

Dragi članovi Udruge Franak,

iako se konverzija kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku bliži kraju, pred nama ostaju mnogi neriješeni problemi oko same konverzije, kao i oko fiksnih marži te metodologije njihova izračuna.

Napominjemo da su nepravilnosti u bankarskom sustavu izražene u gotovo svim segmentima poslovanja s građanstvom. Razina zaštite potrošača korisnika financijskih usluga u Hrvatskoj na vrlo je niskoj razini, namećući daljnje postojanje Udruge Franak kao potpuno opravdano.

Udruga Franak se isprofilirala kao jaka udruga građana i snažan korektiv na tržištu bankarskih usluga. Zbog toga su članovi Udruge odlučili nastaviti jačati Udrugu, proširivati članstvo te promicati rad Udruge na ispravljanju svih nepravilnosti. Najveće priznanje Udruzi Franak svakako je oko 28.000 učlanjenih građana. Unatoč tako velikom broju članova, možemo se pohvaliti da imamo samo jednu zaposlenu osobu. Sav ostali rad temelji se na volonterskom radu aktivista. Međutim, ne želimo stati na tome. Predstoji nam još puno rada i truda.

Kako bi se još više profesionalizirao njen rad, Udruga je donijela određene odluke. Jedna od njih je izrada članskih iskaznica za sve članove koji obnove svoje članstvo u 2016. godini. Ova iskaznica, osim za dokazivanje članstva, sa sobom će nositi i druge pogodnosti kao što su besplatno osobno savjetovanje, pristup određenim dokumentima i predlošcima, telefonsko savjetovanje, informiranje putem elektroničke pošte te ostale pogodnosti na raspolaganju našim članovima.

Napominjemo da je našim članovima koji se odluče na refinanciranje kredita, na primjer, u Hrvatskoj poštanskoj banci odobren popust na kamatnu stopu koji iznosi 0,1 postotni poen. Udruga Franak uskoro će započeti pregovore i s drugim pravnim osobama kako bi svojim članovima ponudila pogodnosti i izvan same Udruge.

Iako su dosadašnji troškovi bili veoma visoki, gotovo sve smo uspijevali pokriti iz vaših članarina i donacija. Na tome vam duboko i istinski zahvaljujemo. Bez vaše podrške ne bi se moglo napraviti toliko puno u ove četiri godine. Skupština Udruge Franak odlučila je da se zasad članarina neće povećavati, nego će ostati 30,00 kn. Ipak, preporučamo članovima da uplate nešto veći iznos, svatko prema svojim mogućnostima, budući da će i izrada iskaznica dodatno povećati troškove Udruge. Odluka je takva jer želimo da članstvo u našoj Udruzi ostane dostupno svim korisnicima financijskih usluga, a osobito onima u težoj financijskoj situaciji.
Nadamo se da ćemo i dalje imati vašu punu podršku. Moramo ispraviti nepravdu koja se čini građanima od strane banaka, a to možemo jedino zajedno.

Udruga Franak neće nestati sve dok ne nestane bezakonje koje ju je stvorilo.

Srdačan pozdrav svim našim članovima!