Vlada je danas napokon tražila od banaka korekciju kamata kao hitnu mjeru pomoći korisnicima kredita u CHF. To ne znači da će banke to i prihvatiti. Pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije.

A evo i jako dobar komentar što je konkretno HNB mogao napraviti da se ovo nedogodi i upozorenje da se ovo ne ponovi s Eurima:

i evo najnovije reakcije:

i evo zaključka: NEĆE BITI NIŠTA.
Zato što je prijedlog nedorečen, zato što nije definirano tko će i po kojim troškovima obračunati nove kredite, na koji način će se redefinirati ugovori, dali će se raditi aneksi ili novi ugovori, a toliku količinu posla uz ovako definirane mjere nije moguće napraviti u mjesec dana ni uz najbolju volju.

Jedini način da se išta napravi po hitnom postupku i tako spase korisnici koji su momentalnom u stvarno golemim problemima je da Banke “Odlukom o promjeni kamatnih stopa” smanje kamatne stope i na taj način olakšaju otplatu iduće rate svojim korisnicima, na isti način kako su proteklih godina kamate dizale bez objašnjenja.